Företagspresenter

När du behöver företagspresenter finns ett enormt utbud och det kan vara svårt att välja någonting bra. Då kan gåvokort vara rätt alternativ.

Med gåvokort slipper du ifrån problemet att välja ut en företagspresent som passar alla mottagare. Istället låter du varje mottagare välja själv, ur gåvokortets sortiment.

Gåvokort finns i mängder av varianter, alla med olika inriktning på presenturvalet. Det enda du behöver göra är att välja ett eller flera gåvokort i rätt prisklass, som passar företagets profiloch mottagarnas intresseinriktning.

Gåvokort är flexibla företagspresenter som är enkla att köpa in och som du kan ha liggande att använda vid behov, utan att de tar upp en massa plats.

företagspresent

Till sommar, jul och andra tillfällen

Gåvokort är vanliga företagspresenter att gå de anställda som julklapp, men de går precis lika bra att använda som sommargåva. Det kan också vara bra att ha några gåvokort liggande för tillfällen när du behöver ge någon av dina anställda lite extra uppmuntran i form av en oväntad present.

Är gåvokort avdragsgilla?

Gåvokort är avdragsgilla precis som andra gåvor. Det betyder att de kan vara avdragsgilla som julklapp till anställda, om de håller sig under vissa beloppsgränser. Det finns också andra fall då gåvokort kan vara avdragsgilla. Det gäller främst vid vissa större bemärkelsedagar.

För dina anställda är det skattefritt att ta emot julgåvor, minnesgåvor och liknande. I övriga fall ska gåvans värde tas upp som inkomst och arbetsgivaren ska betala arbetsgivaravgift på motsvarande.

Även gåvor till andra än anställda kan vara avdragsgilla i vissa fall. Det gäller främst enklare reklampresenter av ringa värde.

För exakta regler kring gåvor och när dessa är avdragsgilla och/eller skattefria hänvisas till Skatteverket.